Vývar zohrejte v hrnci a varte na miernom ohni s pokrievkou, aby sa neodparoval.
Vložte sušené hríby do malej misky a zalejte naberačkou horúceho vývaru tak, aby boli huby ponorené. Nechajte ich pár minút odpočívať, aby zmäkli. Vyberte ich z vývaru a nasekajte nahrubo. Vývar si odložte nabok na neskôr.
Vo veľkej panvici si zohrejte 2 lyžice olivového oleja a pridajte cibuľu a zeler. Pridajte väčšiu štipku soli a pomaly smažte, aby sa cibuľa a zeler nezačali sfarbovať, minimálne 10 minút. Prisypte ryžu a zvýšte oheň a pár minút poriadne miešajte, až kým ryža nenasiakne trochu orechovej chuti. Pridajte vermút alebo víno a miešajte, až kým sa tekutina takmer úplne neodparí. Teraz cez sitko pridajte tekutinu, v ktorej ste na začiatku namáčali hríby, aby sa zachytili všetky kúsky, a tiež pridajte nakrájané hríby, štipku soli a 2 naberačky horúceho vývaru.
Znížte teplotu na mierny stupeň a po kúskoch pridávajte ďalšie naberačky vývaru a miešajte. Pred pridaním ďalšej naberačky vývaru nechajte tekutinu na panvici takmer úplne vsiaknuť. Pokračujte v pridávaní vývaru, kým nie je ryža mäkká, ale uprostred mierne tvrdá. Potrvá to približne 20 minút. Popritom vo veľkej panvici opečte huby dozlatista na lyžici oleja. Ak nie je panvica dostatočne veľká, opekajte ich na viackrát, aby sa všetky rovnomerne opiekli. Odstavte rizoto z ohňa a dochuťte soľou a korením. Vmiešajte 2/3 Nurishh Gran Vegiano, opečené šampiňóny, lístky tymianu, citrónovú šťavu a kôru. Ak chcete, aby bolo rizoto krémové, pridajte trocha viac vývaru. Potom prikryte rizoto pokrievkou a nechajte 2 – 3 minúty odpočívať.
Naservírujte rizoto do 6 misiek, posypte zvyšným Nurishh Gran Vegianom a pár lístkami tymianu a dochuťte čiernym korením.