Mexický dip

Skvelá kombinácia mexických chutí

Suroviny

1 čerstvý kukuričný klas
1 malá hrsť zelených olív zbavených kôstok a nakrájaných na plátky
3 nahrubo nakrájané paradajky
1/2 nahrubo nakrájanej červenej cibule
1 malá hrsť koriandra nakrájaného nahrubo
2 balenia Nurishh nátierky s pažítkou a šalotkou
2 avokáda
3 limetky
4 jarné cibuľky nakrájané na plátky
2 čajové lyžičky olivového oleja
1 plechovka čiernej alebo červenej fazule
1 čajová lyžička údenej mletej papriky
morská soľ a čierne korenie
tortilla čipsy

Príprava

Sceďte plechovku fazúľ cez sitko, opláchnite studenou vodou a vyklopte do misky. Zmiešajte údenú papriku, kôru a šťavu z limetky, čajovú lyžičku olivového oleja a dochuťte soľou a korením. Odložte nabok.

Na prípravu paradajkovej salsy skombinujte 2 nakrájané paradajky, 1/2 nasekanej červenej cibule, jarnú cibuľku, nasekaný koriander, kôru a šťavu z limetky a zvyšnú 1 lyžičku olivového oleja. Odložte bokom.

Naberte dužinu z avokáda do misky a nahrubo roztlačte vidličkou. Zmiešajte kôru a šťavu z limetky, tretinu nasekaných paradajok a zvyšok nasekanej červenej cibule. Dochuťte soľou a korením a odložte nabok.

Na veľkom plameni grilujte kukuricu, otáčajte každých pár minút, až kým rovnomerne nestmavne. Oddeľte zrná z kukurice ostrým nožom a odložte ich nabok.

Na dokončenie dipu, nalejte obe balenia Nurishh nátierky s pažítkou a šalotkou do veľkej plytkej misky a pomocou lyžičky vytvorte uprostred priehlbinu. Naberte veľkú porciu paradajkovej omáčky a fazule. Posypte grilovanými kukuričnými zrnami, nakrájanými olivami a štipkou údenej papriky (voliteľné). Servírujte ihneď spolu s rýchlym guacamole z avokáda, s tortilla čipsami a zvyšnou paradajkovou salsou a fazuľou.

Naše produkty